Zdrowe śniadanie
Dzieci z oddziału przedszkolnego bardzo lubią zdrowe odżywianie. Miały możliwość samodzielnego przygotowania sobie zdrowego śniadania, które zorganizowano im w formie szwedzkiego stołu.
Przyrządziły smaczne śniadanie z wartościowego pieczywa, wędliny, papryki, ogórków, pomidorów marchwi, szczypiorku i jajek. Dzieci wybierały swoje ulubione produkty, ale chętnie też próbowały czegoś nowego. Własnoręcznie przygotowany posiłek smakował nawet największym niejadkom.
Komponowanie kanapek uczy samodzielności, umiejętności dokonywania wyboru, przełamywania niechęci do spożywania niektórych potraw. Dzieciom bardzo podoba się taki sposób podawania posiłku, oprócz „tworzenia” własnych pysznych kanapek, dostarczane są różnorodne i wartościowe dla zdrowia składniki, które powinny znaleźć się w codziennej diecie.