KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Logopeda

ZGODA RODZICÓW/PRAWNYCH OPIEKUNÓW NA UDZIELANIE POMOCY LOGOPEDYCZNEJ

ZAJĘCIA LOGOPEDYCZNE-DEKLARACJA UCZESTNICTWA

Godziny pracy logopedy w roku szkolnym 2020/2021

poniedziałek - 1030 - 1530

wtorek - 1030 - 1530

środa - 1030 - 1530

czwartek - 1130 - 1500

piątek - 1130 - 1500

Na słówko proszę...

O tym, że język polski należy do najtrudniejszych języków na świecie przekonał się niejeden cudzoziemiec. Prawdę mówiąc nawet my, rodowici Polacy, mamy z nim czasami niemałe kłopoty. W przededniu narodowych Świąt warto przekonać się, że nasz język ojczysty- choć piękny- jest naprawdę niełatwy.

Na słówko proszę… cz. 5

Rodzicu, czy wiesz, że mówiąc po polsku posługujemy się 36 dźwiękami, ale żaden z nich nie jest wymawiany z językiem wsuniętym między zęby? Jeśli Twoje dziecko wymawia głoski (np. s, sz, ś) z językiem wsuniętym między zęby to wiedz, że jest to nieprawidłowe. Wybierając szkołę - zapisz je do nas, do „Dwunastki”.