KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Logopeda

ZGODA RODZICÓW/PRAWNYCH OPIEKUNÓW NA UDZIELANIE POMOCY LOGOPEDYCZNEJ

ZAJĘCIA LOGOPEDYCZNE-DEKLARACJA UCZESTNICTWA

 

Godziny pracy logopedy w roku szkolnym 2020/2021

poniedziałek1030-1530SP 12
wtorek1030-1530SP 12
środa1030-1530SP 12
czwartek1200-1530SP 12
piątek1100-1500(1330 - 1500 Przedszkole nr 7)

» Logopeda radzi

Tematyka artykułów:

  1. O rozwoju mowy dziecka
  2. Jak wspomagać rozwój mowy
  3. O wadach mowy i ich przyczynach
  4. Ćwiczenia ułatwiające poprawną wymowę
  5. Jąkanie -wskazówki dla rodziców

“W przedszkolu i szkole- czas na szumki”

W dniu 29 maja br. w  naszej szkole odbyły się w warsztaty logopedyczne dla dzieci i rodziców
pn:“W przedszkolu i szkole- czas na szumki”. Uczestnicy zdobyli kolejną porcję wiedzy i umiejętności związanych z powstawaniem i prawidłową wymową głosek. Oprócz poważnych ćwiczeń było jak zawsze sporo śmiechu i zabawy.

Spotkanie było ostatnim z cyklu warsztatów zaplanowanych w ramach innowacji logopedycznej pn:“Tomaszowskie szkół gadanie”. W sumie,  na terenie  szkół uczestniczących w projekcie odbyło się sześć warsztatów dla dzieci i rodziców, w tym cztery obejmujące ćwiczenia związane z najczęściej występującymi zaburzeniami mowy (seplenienie, reranie, niepłynność mówienia).

-“Trudna-nietrudna głoska R”

- “Idzie wąż wąska dróżką- ćwiczymy głoski syczące”

-  “W przedszkolu i szkole- szumki”

-  “Tylko spokojnie! czyli jak usprawnić płynne mówienie”

 

zajęcia

Dziękujemy za udział w warsztatach i wspólną zabawę- Realizatorki innowacji.


Warsztaty logopedyczne dla dzieci i rodziców

W piątkowe popołudnie, 15 marca 2019 r. w Szkole Podstawowej nr 13 panie logopedki: Katarzyna Bartylak i Katarzyna Pieńczak przeprowadziły zajęcia z zakresu profilaktyki logopedycznej pod nazwą „Gimnastyka buzi i języka”.  Spotkanie stanowiło kolejny, ale nie ostatni etap innowacji „Tomaszowskie szkół gadanie”, którego  panie są autorkami realizatorkami.

Dzieci z tomaszowskich szkół i przedszkoli oraz ich rodzice wybrali się tego dnia w niesamowitą podróż pełną zabaw słuchowych, oddechowych oraz motoryki narządów artykulacyjnych. Warsztaty miały charakter wspólnej zabawy rodzica z dzieckiem, która dla obu stron okazała się dużą frajdą.

Wszystkim  uczestnikom spotkania serdecznie dziękujemy. Wasze zaangażowanie i uśmiech były dla nas wspaniałą zapłatą za trud włożony w przygotowanie warsztatów.

Realizatorki innowacji