KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Konkursy 4 - 8

Wyśpiewały nagrody podczas XXXI Ogólnopolskiego Festiwalu Piosenki Patriotycznej i Harcerskiej „Zielona Nuta” 2021

W pierwszy marcowy weekend, 6 marca w Tomaszowie Mazowieckim odbył się XXXI Ogólnopolski Festiwal Piosenki Patriotycznej i Harcerskiej „Zielona Nuta 2021”. Artyści zaprezentowali się w czterech kategoriach wiekowych (Zuchy 7-11 lat, Harcerze 12-16 lat, Wędrownicy powyżej 16 lat, Seniorzy powyżej 50 l...

Wyniki konkursu z okazji Dnia św. Walentego (Valentine’s Day)

W dniach 08-12.02 2021 odbył się konkurs na kartkę, prezentację lub plakat z okazji Dnia św. Walentego (Valentine’s Day). Wyróżniono następujące prace: klasy I-III, kategoria:kartka walentynkowa Dębiec Kacper kl.1a Grejber Mia kl.1a Kaczor Daria kl. 1a Majda Wojciech kl.1b Szelest Natalia kl....