KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Świetlica

Godziny pracy świetlicy w roku szkolnym 2019/2020

poniedziałek
700-1715
wtorek
700-1715
środa
700-1715
czwartek
700-1715
piątek
700-1630

W obecnym roku szkolnym świetlica znajduje się, w dwóch pomieszczeniach: sala zabaw i sala do cichej pracy. Zajęcia odbywają się zgadnie z rocznym planem pracy. Uczniowie najchętniej uczestniczą w zajęciach plastycznych, sprawnych rąk, zabawach ruchowych na świeżym powietrzu oraz zabawach tematycznych. Dziennie w świetlicy przebywa średnio 80 uczniów.


CO SŁYCHAĆ W NASZEJ  ŚWIETLICY?

Dzieci w czasie pobytu w świetlicy lubią wspólną zabawę w kącikach zainteresowań, budowanie z klocków przestrzennych i gry planszowe.

» » Budowanie z klocków przestrzennych w świetlicy.

» » Zabawy w świetlicy


V POWIATOWY KONKURS „DOLINA PILICY” DLA ŚWIETLIC SZKÓŁ PODSTAWOWYCH

» wyniki


Pieczenie świątecznych pierniczków

Jak co roku w świetlicy pieczemy pierniczki. Wszystkie dzieci są bardzo podekscytowane i lubią uczestniczyć w tych zajęciach. Każdy może rozwałkować ciasto, wyciskać pierniczki i układać je na blaszkach. Pieczeniem zajmuje się wychowawca. Po uporządkowaniu stołów i upieczeniu pierniczków wszystkie dzieci zajadają się nimi ze smakiem.

     

Budowanie z klocków przestrzennych i  wspólne zabawy w świetlicy
 
  

Choinka w świetlicy

 

 
 Zajęcia plastyczne „Wesołe bałwanki”
 
   

Zimowe zabawy na szkolnym placu zabaw
 
    

Nasi skrzydlaci przyjaciele (dzięcioł jemiołuszka,wilga,wróbel,kukułka,kruk,sikorka) - pastele olejne
 
Prace uczniów
 
Winogrona z pasków kolorowego papieru
 
Prace uczniów - winogrona z pasków kolorowego papieru
 
Karmniki z papierowych rolek, bibuły i kolorowych kartek
 
Prace uczniów - karmniki
 
Jabłka- wydzieranka z papieru kolorowego. Jeże - blok techniczny kolorowy, bibuła, ruchome oczka
 
Prace uczniów
 
Zajęcia muzyczno - ruchowe
 
Zajęcia muzyczne
 
Zajęcia kulinarne - wyciskanie soku jabłkowego
 
Wyciskanie soków
 
Zabawy sportowe - Wyścigi rzędów, slalom, skoki na jednej nodze, skaczące żabki
 

Zabawy sportowe

Baju, baju - zajęcia czytelnicze

Zajęcia czytelnicze

Wyginamy śmiało ciało - zajęcia ruchowe

Zajęcia ruchowe

Zajęcia czytelnicze. "Wspólnie czytamy - świat odkrywamy, wyobraźnię rozwijamy"

Zajęcia czytelnicze

"Pani Jesień zawitała do świetliczaków" - portrety, papierowe sylwety

Prace uczniów

 Jesienne listki - rozcieranie plasteliny

Jesienne listki - rozcieranie plasteliny