KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

 Rok szkolny 2020/2021


 

Od dnia 1 września 2020 r. jest w naszej szkole OBOWIĄZEK NOSZENIA MASECZEK w miejscach wspólnych.

Szczegóły w zakładce Covid - informacje.

 

 

 

Zaproszenie do udziału w projekcie "Pod biało-czerwoną" - łódzkie

Zapraszamy do dołączenia do projektu "Pod biało-czerwoną" realizowanego pod honorowym patronatem Prezesa Rady Ministrów Mateusza Morawieckiego. Inicjatywa zakłada sfinansowanie przez Rząd Rzeczypospolitej Polskiej zakupu masztów i flag w każdej z gmin w Polsce, której mieszkańcy dołączą do projektu...

Dzień Chłopaka

W tym dniu społeczność szkolna była "pod krawatem".

Ogólnopolski Dzień Głośnego Czytania w SP 12

W naszej szkole obchodziliśmy to święto 28 września. Ten dzień stał się znakomitą okazją do promocji czytelnictwa wśród najmłodszych. Świętowali pierwszoklasiści i przedszkolaki z Tęczowej Akademii.

3B w Ameryce Południowej!

28 września zajęcia w klasie 3B poprowadził p. Kamil Szkopik- podróżnik, fotograf mody.Była to cenna lekcja geografii, przyrody i interesujące opowiadanie o różnorodnych doświadczeniach pana Kamila w trakcie podróży.

Podsumowanie Europejskiego Tygodnia Zrównoważonego Transportu

Coroczny Europejski Tydzień Zrównoważonego Transportu w tym roku trwał od 16 do 22 września. Były to działania polegające na zachęcaniu mieszkańców do zmiany niekorzystnych dla zdrowia i środowiska zachowań. W „Dwunastce” podjęto szereg działań związanych z tym zagadnieniem.

Wyniki konkursu fotograficznego „Rowerowe selfie”

Konkurs fotograficzny „Rowerowe selfie” zorganizowany w ramach Europejskiego Tygodnia Zrównoważonego Transportu był skierowany do uczniów klas 4 - 8. Uczniowie mieli możliwość indywidualnego spojrzenia na turystykę rowerową. Zadanie konkursowe polegało na wykonaniu zdjęcia - selfie z rowerem.

Akcja z okazji Międzynarodowego Tygodnia Głuchych

Zabawy z językiem migowym w klasie 3B obejmowały m.in. kodowanie. Rozmawialiśmy również na temat niepełnosprawności i empatii. O tym, czy należy być miłym i odnosić się z szacunkiem do każdego, bez względu na niepełnosprawność, inny kolor włosów, czy skóry.

Pokaz elektrycznych hulajnóg z jazdą próbną cd. ETZT

W ramach Europejskiego Tygodnia Zrównoważonego Transportu dla najstarszych uczniów naszej szkoły – pokaz elektrycznych hulajnóg z jazdą próbną