KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

 Rok szkolny 2019/2020 


Informacja

 

SP 12 dla dzieci z Kosowa

Uczniowie SP 12 zbierali pluszaki i artykuły szkolne dla dzieci z Kosowa.

"Świateczna paczka dla tomaszowskiego Seniora"

Samorząd Uczniowski SP nr 12 przyłączył się do zbiórki darów "Świateczna paczka dla tomaszowskiego Seniora"

Zajęcia otwarte w 3 d

9 grudnia 2019r. odbyły się zajęcia rozwijające zainteresowania plastyczne uczniów klasy 3 d z udziałem rodziców lub opiekunów.

Niecodzienne Mikołajki 3 a

6 grudnia 2019r. rozpoczął się dla dzieci z kl. 3 a zupełnie nietypowo. Po pierwsze wizyta w kinie. Film pt. " Młody renifer Alex" mocno wzruszający i pierwsze spotkanie z Mikołajem.

Wszyscy jesteśmy uDOSTĘPniaczami!

W dniu 02 grudnia 2019 r. do naszej szkoły przyjechały trenerki pracujące przy programie "Dostępność Plus" w związku z naszym udziałem w konkursie "uDOSTĘPniacze" organizowanym przez Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej.

Światowy Dzień Pluszowego Misia

Z okazji Światowego Dnia Pluszowego Misia biblioteka szkolna przygotowała dla czytelników niespodzianki. W poniedziałek 25 listopada to właśnie Kubuś Puchatek wypożyczał uczniom książki i częstował słodkościami.

SP 12 "Szkołą Promującą Zdrowie"

W dniu 27. 11. 2019r w Ośrodku Rozwoju Edukacji w Warszawie odbyła się uroczystość wręczenia Krajowych Certyfikatów - Szkoła Promująca Zdrowie. Zgodnie z procedurą nadawania Certyfikatu, Minister Edukacji Narodowej Dariusz Piontkowski przyznał to prestiżowe wyróżnienie 32 szkołom i 22 przedszkolom należąc...