KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Biblioteka 2019/2020

» Regulamin korzystania z bezpłatnych podręczników i materiałów edukacyjnych

» Regulamin biblioteki szkolnej

» Czasopisma dostępne w bibliotece szkolnej


Godziny pracy biblioteki w roku szkolnym 2019/2020

poniedziałek

800

- 1600

wtorek

800

- 1600

środa

800

- 1500

czwartek

800

- 1600

piątek

800

- 1500

 

Mikołajki w bibliotece

6 grudnia w bibliotece naszej szkoły odbyła się impreza mikołajkowa. Tego dnia biblioteka przybrała świąteczny wygląd. Przygotowana została również wystawka książek o tematyce mikołajkowej.

Obchody Dnia Postaci z Bajek w bibliotece szkolnej

5 listopada, wzorem lat ubiegłych, obchodziliśmy  w naszej szkole Międzynarodowy Dzień Postaci z Bajek.W bajkowej scenerii biblioteki szkolnej uczniowie klas młodszych mieli okazję wziąć udział w konkursie dotyczącym znajomości wybranych baśni i bajeczek. Tego dnia dzieci otrzymywały drobne upominki  oraz b...