KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

SP 12 "Szkołą Promującą Zdrowie"

W dniu 27. 11. 2019r w Ośrodku Rozwoju Edukacji w Warszawie odbyła się uroczystość wręczenia Krajowych Certyfikatów - Szkoła Promująca Zdrowie. Zgodnie z procedurą nadawania Certyfikatu, Minister Edukacji Narodowej Dariusz Piontkowski przyznał to prestiżowe wyróżnienie 32 szkołom i 22 przedszkolom należącym do sieci Szkół Promujących Zdrowie w Polsce.

Wśród wyróżnionych znalazła się Szkoła Podstawowa nr 12 w Zespole Szkolno – Przedszkolnym nr 2 w Tomaszowie Mazowieckim. Na ręce p. o. dyrektora szkoły Pani Ewy Goździk - Szczepańskiej oraz koordynatorów Pani Anity Świech i Pani Eweliny Brzostowicz a także Dyrektora Wydziału Edukacji w Tomaszowie Maz. Pani Iwony Sudak certyfikat wręczyła Sekretarz Stanu w Ministerstwie Edukacji Narodowej Pani Iwona Michałek wraz z przewodniczącą Kapituły Krajowego Certyfikatu SzPZ Panią prof. Barbarą Woynarowską.

Przyznanie Certyfikatu jest potwierdzeniem, że placówka pracuje zgodnie z modelem Szkoły Promującej Zdrowie. Jest to zaszczyt dla szkoły, a jednocześnie zobowiązanie do tworzenia i upowszechniania działań służących promocji zdrowia w naszej szkole i środowisku.

Wielokrotnie nasze działania wspierała Pani Urszula Szewczyk Wojewódzki Koordynator SzPZ, która wraz z władzami miasta odwiedziła naszą szkołę w dniu autoprezentacji szkoły.

Ciesząc się z wyróżnienia, dziękujemy uczniom, rodzicom i pracownikom za wspólne tworzenie takiej właśnie szkoły.

 

https://www.gov.pl/web/edukacja/gala-wreczenia-krajowych-certyfikatow-szkol-i-przedszkoli-promujacych-zdrowie

 

https://www.ore.edu.pl/2019/11/wreczenie-krajowych-certyfikatow-przedszkole-i-szkola-promujace-zdrowie/